PROFIL SYARIKAT

h

Toyobo Textile (Malaysia) Sdn.Bhd. (TTM) adalah salah sebuah syarikat subsidiari di bawah Toyobo Co., Ltd. Japan. TTM pada asalnya ditubuhkan pada tahun 1974 sebagai Perak Textile Mills Sdn. Bhd. di Kuala Kangsar, Perak Darul Ridzuan.

Perniagaan ini adalah berteraskan pembuatan dan penjualan benang berpintal serat pendek yang diperbuat daripada kapas, serat yang dijana semula dan serat sintetik serta fabrik tenun dan benang berpintal worsted terutamanya yang diperbuat dari bulu halus.

Toyobo Co., Ltd. sebagai syarikat induk TTM ditubuhkan pada tahun 1914, selepas penggabungan Osaka Boseki (Spinning) Co., Ltd. sebagai Cotton Spinning Company pada tahun 1882 dan Mie Boseki (Spinning) Co, Ltd sebagai Worsted (Wool) Spinning Company pada tahun 1886. Selepas itu Toyobo menggalakkan kepelbagaian perniagaan seperti serat yang dijana semula / serat sintetik, filem, plastik, bioteknologi dan banyak lagi, terutamanya untuk perniagaan tekstil.

TTM mampu menyediakan pelanggan dengan kedua-dua kapas dan benang berpintal campuran dan benang berpintal worsted (bulu biri-biri dan campuran). TTM adalah pakar dalam benang berpintal komposit dengan serat semulajadi dan panjang secara kimia (dipanggil filamen) dan serat pendek. Ini adalah sebuah syarikat yang unik di dunia. TTM adalah sejarah dan pengetahuan pembuatan Toyobo seperti yang dinyatakan di atas, mengambil alih “Toyobo Gen” pada abad ke-21.

Dalam pembuatan, TTM menumpukan kepada keupayaan pembangunan, bermula dengan pemilihan bahan mentah & produk unik yang tidak terdapat di syarikat lain. Kami menekankan kepada mempromosikan hubungan dengan pelanggan, dengan memberikan nilai baru kepada masyarakat, polisi yang dapat merealisasikan masyarakat yang kaya dan selesa. Kami juga memberi tumpuan kepada pendidikan pekerja dan akan meneruskan aktiviti kami untuk memenuhi jangkaan semua pihak berkepentingan kami.

Company Details

Nama Syarikat Toyobo Textile (Malaysia) Sdn. Bhd.
Tahun Penubuhan 1990
Pemegang Saham Toyobo Co., Ltd. (Japan)
Perniagaan Kapas, Sintetik, Benang Campuran & Worsted, Fabrik Tenun Serat Semulajadi & Sintetik dan Top Poliester Sintetik
Lokasi Kuala Kangsar Industrial Estate, Kuala Kangsar 33000, Perak Darul Ridzuan, Malaysia
Nombor Telefon +60-(0)5-776-1388 / 1895 / 1810
Nombor Faksimili +60-(0)5-776-4877
E-mel toyobo@toyobo.com.my
Pengarah Urusan Masato Hirakawa
Para Pengarah Shigeo Nishiyama (Toyobo Co., Ltd.)
Hirohisa Imamichi (Toyobo Co., Ltd.)
Hisao Shimada (Pengurus Kilang)
Katsumi Suzuki (Pengurus Jabatan Pemancaran)
Kapasiti Pintalan Kapas 20,976 spindel
Pintalan Worsted 4,016 spindel
Fabrik Kelabu 1,000km/Bulan

Hak Cipta © Toyobo Malaysia 2019. Hak Cipta Terpelihara | Terma & Syarat |Polisi Privasi |